skip to Main Content

Mierennest

Er zijn op de aarde vele soorten mieren. Per soort zijn er vaak enkele miljarden dieren. Er wordt zelfs gezegd dat wanneer alle mieren aan de ene kant van de weegschaal worden gelegd, en alle mensen aan de andere kant, het gewicht van de mieren groter is dan van alle mensen bij elkaar…

Juist omdat deze fascinerende dieren bijna overal op aarde te vinden zijn, en juist omdat ze onmisbaar zijn voor de natuur, is een project opgestart om een educatief mierennest te maken over deze bijzondere dieren.

Ameisennest
Ameisennest

“Dit mierrennest wordt gebouwd aan de zuidzijde van het Vlinderparadijs. Het zal bestaan uit een groot aantal educatieve panelen, waar interactief vanalles over mieren te lezen, te doen en daarmee te leren valt. Het nest wordt “bewaakt” door enkele reuzenmieren van ruim 1 meter groot. Deze mieren komen speciaal uit Amerika, en zijn verder nergens in Europa te vinden. Enkele exemplaren “wonen” al in het Vlinderparadijs, en bij zonnig weer kun je ze soms in de tuin van het Vlinderparadijs zien (zie foto’s). Veelal slapen ze rustig in de winkel, en zijn ze niemand tot last.Het mierennest wordt mede mogelijk gemaakt door:
– Prins Bernhard Cultuurfonds- Anwb Zimmerman fonds- Albino fonds- Donaties van bezoekers van het Vlinderparadijs

Wilt U ook meehelpen aan de bouw, dan kan dit door een donatie te doen aan “Stichting Vrienden van het Vlinderparadijs“.

Zodra het Mierennest te bezichtigen is voor bezoekers, kunt U informatie hierover vinden op deze site.

Back To Top