skip to Main Content
gedroogde vlinders

Wanneer in een winkel een vlinder in een schilderij-lijstje wordt gekocht, is het vrijwel zeker dat deze vlinder er om dood gemaakt is, opgezet, en in het lijstje gezet, om daarna te worden verkocht. Vlinderparadijs “Papiliorama” ondersteunt deze manier van het verhandelen van vlinders niet!

Echter, er zijn wel mensen die graag iets met gedroogde of opgezette vlinders willen doen. Dit kan bijvoorbeeld voor een grafboeket, voor een kunstwerk, voor een verzameling of een schoolproject. Hiervoor biedt Vlinderparadijs “Papiliorama” een goede mogelijkheid om toch aan gedroogde vlinders te komen.

“Stilleven met vlinders” gefotografeerd door Hans Balsing. De 3 vlinders op de lege bladzijde van het open geslagen boek zijn echte vlinders.

Dit voorbeeld dient om een idee te krijgen wat er met gedroogde vlinders gedaan kan worden, en hoe ze er uit kunnen zien.

Iedere dag sterven er vlinders in de tropische tuin. 95% van die vlinders vallen tussen de planten en worden aldaar opgegeten door kleine beestjes, of vallen door het vocht snel uit elkaar. De rest van de vlinders zijn veelal zo zwaar beschadigd (door het vliegen), dat ze nergens meer voor gebruikt kunnen worden. Een enkele keer vinden wij vlinders die nog relatief gaaf zijn, met maar weinig beschadigde vleugels. Deze vlinders verzamelen wij, laten we drogen in een natuurlijke houding (dus niet opgezet), en nadat ze droog zijn bieden wij ze te koop aan.

Bij hoge uitzondering vinden we wel eens een vlinder die puntgaaf is. Meestal zijn ze dan al vroeg in hun leven in een spinnenweb gekomen, of hebben ze een ziekte gehad, waardoor ze vroegtijdig overlijden. Deze vlinders bewaren wij voor de verzamelaars. Ook hebben we af en toe vlinders in een lijstje te koop, kant en klaar.

Indien U een vlinder wenst voor een eigen doel, kunt U ze altijd kopen bij de balie van het Vlinderparadijs. Wij kunnen U dus garanderen dat deze vlinders geleefd hebben, op een natuurlijke manier gestorven zijn, en dus niet doodgemaakt zijn. Op verzoek kunnen gedroogde vlinders worden opgestuurd. Het aanbod varieert van dag tot dag.

 

Kant en klare lijstjes met 1 of 2 vlinders

Wij hebben diverse kant en klare gedroogde vlinders is lijstjes. (het kan zijn dat enkele uitverkocht zijn)

Voor informatie of bestellen: vlinderparadijs@hotmail.com of bel +31 (0)521 34 21 55

Lege lijstjes

Lege lijstjes om zelf vlinders in te plakken

Voor informatie of bestellen: vlinderparadijs@hotmail.com of bel +31 (0)521 34 21 55

Afsluitbare bakjes met 5 gedroogde vlinders

Afsluitbare bakjes met 5 verschillende gedroogde vlinders. Leuk om zelf in een lijstje te plakken of onder een stolp te doen of in een bloemenboeket.

€ 25,-

Voor informatie of bestellen: vlinderparadijs@hotmail.com of bel +31 (0)521 34 21 55

Losse gedroogde vlinders

Prijzen variëren, afhankelijk van de ‘gaafheid’ van de vlinder.
Prijzen vanaf €10,- per vlinder.

Bestellen kan via: vlinderparadijs@hotmail.com
of bel: +31 (0)521 34 21 55

Back To Top