skip to Main Content

FAQ / Veel gestelde vragen

  • Hoe groot is de vlindertuin?

De tropische tuin van Vlinderparadijs Papiliorama is 900 m2 groot, waar u vrij kunt wandelen op de paden.

  • Waarom is het zo warm binnen?

Vlinderparadijs Papiliorama is zoals in de naam te lezen is; een paradijs voor tropische vlinders. Tropische vlinders houden van zon en warmte. Papiliorama is dus ingericht met de vlinders als uitgangspunt en niet zoals de meeste ‘vlindertuinen’ de bezoeker als uitgangspunt, die komt kijken in een tuin waar vlinders vliegen. Alle planten in de tuin zijn speciaal aangeplant voor de rupsen (voedselplant) of de vlinders (bloemen).

  • Waarom zie ik geen vlinders / vliegen er geen vlinders?

Ook al ziet u op het eerste gezicht misschien niet direct vlinders vliegen, ze zijn er wel degelijk. Vlinders vliegen niet altijd, maar zitten ook wel eens stil… op of onder blaadjes, tegen de horren, op de grond, op de muren,  etc. Kijk goed om u heen en u zult vanzelf de vlinders ontwaren. Tijdens donkere of regenachtige dagen zullen de vlinders minder vliegen en juist stil gaan zitten. Hierdoor kunt u ze wel makkelijk fotograferen.

  • Mijn camera beslaat dus ik kan niet fotograferen

Geef uw camera ook even de tijd om te acclimatiseren. De vlindertuin is warm en heeft een hoge vochtigheid. Ook als u de föhn bij de ingang gebruikt, zal uw camera weer beslaan. Na een minuut of 5 a 10 is ook uw camera aan de temperatuur en de hoge vochtigheid ‘gewend’ en kunt u naar hartenlust de vlinders fotograferen.

  • Waarom mag mijn (hulp)hond niet mee naar binnen?

De reden dat uw (hulp)hond niet naar binnen mag, is voornamelijk voor het welzijn van uw viervoeter.
Het is tropisch warm en vochtig in de tuin, waar uw hond niet tegen kan. Uw hond kan oververhit raken omdat hij/zij niet kan zweten zoals mensen.
Een tweede reden is het grillige gedrag van vlinders, waar uw hond angstig of agressief van kan worden. De grote uilvlinders hebben de neiging om indringers te verjagen door dichtbij te vliegen of op de kop van de hond te landen. Hoe goed uw hond ook getraind is, hier zal deze op reageren.
Als laatste is het een tuin waar vrij gewandeld kan worden en wij liever geen ‘ongelukjes’ willen tegenkomen van uw hond.

Back To Top